NAJNOVIJE 

  • KB, Foto: KB

Svečano otvoren Inteliber


- Parafrazirajući Krležine riječi kako je knjiga jedino što je čovjek do danas izumio kao oružje u obranu svog ljudskog ponosa, izražavam iskreno zadovoljstvo što ove godine imam prigodu otvoriti 42. međunarodni sajam knjiga Interliber, kao i 8. Reboot Infogamer - rekao je premijer Andrej Plenković prilikom svečanog otvaranja najvećeg sajma knjiga kod nas.

Knjiga se, bilo u klasičnom tiskanom ili u digitalnom, odnosno, proširenom digitalnom formatu, pokazala žilavom i čvrstom te nije izgubila povjerenje svojih korisnika unatoč strukturnim promjenama u komunikacijskim navikama korisnika, koji se u potrazi za informacijama sve više oslanjaju na digitalne medije - dodoo je.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek izrazila je zadovoljstvo što je situacija u nakladništvu stabilizirana, što se, kako je rekla, vidi i po ovogodišnjem Interliberu, gdje je izloženo puno novih naslova te se očekuje velika posjećenost.

U ime gradonačelnika, koji je također nazočio otvaranju, okupljene je pozdravila njegova zamjenica Jelena Pavičić Vukičević. Istaknula je kako je riječ o manifestaciji koja je u gradu Zagrebu, Hrvatskoj i u regiji prepoznata kao mjesto gdje se poštuje knjiga, i primjer razvoja kulturne i gospodarske ponude.

Direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić istaknula je da se Interliber u više od četiri desetljeća prometnuo u nacionalnu platformu za poticanje i promicanje čitanja, te je ove godine zabilježio povećanje broja izlagača za 18 posto, a izložbenog prostora za pet posto.

Obilazeći ovogodišnji Interliber premijer Plenković, u društvu gradonačenika Milana Bandića i ministrice Obuljen Koržinek, zastao je i pokraj štanda nakladničke kuće AGM, pogledavši nova izdanja koja je okarakterizirao kao zanimljivo i edukativno štivo.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM