NAJNOVIJE 

  • agm4317

Naše blagdanske čestitke oduševile Kineze


Blagdanske čestitke iz zbirki Muzeja za umjetnost i obrt oduševile su Kineze. Naime, ovih je dana, u šangajskom Muzeju umjetnosti Minsheng svečano otvorena izložba o tradiciji čestitanja i običaja slanja pisanih čestitki zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt My best wishes, a otvorio ju je predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, zajedno s predsjednicom Kineske udruge prijateljstva sa stranim zemljama Li Xiaolin.

Otvorenju su nazočili brojni uzvanici iz Hrvatske i Kine, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Miroslav Gašparović, kustosice Koraljka Vlajo i Dunja Nekić, te Memory Bai predstavnica Kinesko - hrvatske udruge za kulturnu i gospodarsku suradnju.

Izložba u Šangaju gostuje sve do veljače 2020. godine u okviru Hrvatsko – kineske godine kulture i turizma te donosi oko 290 europskih božićnih i novogodišnjih čestitki s kraja 19. stoljeća sve do danas koje prikazuju povijest industrijskog i kulturnog razvoja u Hrvatskoj i okolnim zemljama tijekom posljednjih 100 godina, kao i povijest običaja europskog načina čestitanja blagdana.

Suradnja dviju partnerskih institucija, zagrebačkog MUO-a i Shanghai Minsheng Art Musuema prilika je za predstavljanje hrvatske baštine, kulture i običaja na međunarodnoj sceni te za produbljivanje institucionalnih kulturnih veza i suradnje u budućnosti.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM