NAJNOVIJE 

  • KB

Lisinski: Mjuzikl u čast Aznavoura


U čast Charlesu Aznavouru, francuskom autoru, skadatelju, šansonijeru i glumcu, u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, 22. prosinca održat će se poseban mjuzikl „Formidable! Aznavour - The Story of a Legend“.

„Formidable! Aznavour“ mjuzikl je o životnoj priči tankoćutnog umjetnika, jedne od najvećih svjetskih glazbenih legendi, ispričanoj kroz njegove nezaboravne pjesme. Bit će to poseban doživljaj u čarobnom ambijentu Lisinskog, u doba još čarobnijeg adventa.

Aznavoura na pozornici utjelovljuje Jules Grison – jedan od najdarovitijih umjetnika svoje generacije. Svjetsku slavu donijela mu je uloga u mjuziklu Romeo & Juliette, dok je hommage jednom od najvećih šansonijera i kantautora našega vremena zaradio lovorike najistaknutijih svjetskih glazbenih kritičara. Zvjezdanoj postavi priključuje se i producent Gil Marsalla u čijem je mjuziklu „Piaf! The Show“ prošle godine uživala i oduševljena zagrebačka publika.

Ideja o ovom mjuziklu nastala je 2016. godine, kada ju je objeručke prihvatio i sam Aznavour, koji je preminuo dvije godine kasnije.

Aznavour je tijekom 70 godina karijere napisao više od 800 pjesama, snimio ih preko 1200 na različitim jezicima te prodao 180 milijuna albuma diljem svijeta.

Ulaznice po cijenama od 200, 250, 300 i 330 kn mogu se kupiti na www.lisinski.hr te na blagajni Dvorane.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM