NAJNOVIJE 

  • KB

Sport za djecu s poteškoćama u razvoju


U sklopu projekta Dani sporta u Trnju, 12. i 13. listopada, održana je plemenita akcija za djecu s poteškoćama u razvoju.

Znamo da svako dijete ima pravo na jednake prilike i mogućnosti, no stvarnost je drukčija. Nerijetko se upravo djeca s poteškoćama osjećaju izolirano i neprihvaćeno. Cilj projekta je ukljičivanje takve djece među njihove vršnjake, bezbrižno i veselo djetinjstvo te promoviranje sporta i zdravog načina života.

Projekt Dani sporta na Trnju održani su u organizaciji Udruge Malonogometni klub Trnje, pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba i u suradnji s Braniteljskom zadrugom, Udrugom Ozana za djecu s Down sindromom te Klubom roditelja za djecu s autizmom.

Pod vodstvom licenciranih animatora i trenera Kineziološkog fakulteta djeca su se okušala u igranju nogometa, stolnog tenisa, badmintona, košarke ili tenisa. Održana je i dobrotvorna aukcija. Poznati hrvatski nogometaši donirali su svoje dresove, a prihodom od aukcije pokrenut će se nove sportske i kreativne radionice za djecu s poteškoćama u razvoju.

Trnjani će i dalje, raznim humanitarnim akcijama, pomagati djecu s poteškoćama u razvoju, rečeno je po zatvaranju ove plemenite manifestacije.