NAJNOVIJE 

  • KB, Foto: USTANOVA ZA USOGZ

Sport i zdravlje za 120 tisuća djece


Sportski odgojno-zdravstveni program, u organizaciji ustanove Upravljanje sportskim objektima, zamišljen kao poduka djece predškolskog uzrasta grada Zagreba u osnovnim vještinama plivanja, klizanja, koturaljkanja i malog tenisa, ove godine obilježava 30 godina djelovanja, pa je u povodu togana Šalati održano prigodno druženje predstavnika Ustanove te ravnatelja i stručnih timova gradskih vrtića čiji su maleni korisnici sudjelovali u programu.

Kroz Pogram je od 1989. godine prošlo 120 tisuća zagrebačkih mališana.

Nakon uvodnog govora koordinatorice programa Vasvije Osmanagić, rukovoditelj Poslovne jedinice Bazeni Danijel Vučić i rukovoditelj SRC Šalata Zvonimir Perko, koji je u ovaj program uključen od prvog dana, predstavnicima vrtića uručili su zahvalnice za sudjelovanje u Programu.

Program je godinama usavršavan i nadograđivan, proširen je programom plivanja u zatvorenim bazenima SP Mladost i Utrina, a sve to kako bi se djeca što kvalitetnije obučila u različitim sportskim aktivnostima te kako bi se stvorili uvjeti za sportsku i zdravu budućnost djece.

Programi su od 2017. godine postali sastavnim dijelom globalne proslave Međunarodnog olimpijskog dana, u organizaciji Hrvatske olimpijske akademije i Hrvatskog olimpijskog odbora.