NAJNOVIJE 

  • KB

Počeo tjedan cjeloživotnog učenja

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i ove godine, od 30. rujna do 6. listopada, organizira 13. Tjedan cjeloživotnog učenja, nacionalnu obrazovnu kampanju u kojoj se građanima na neposredan, često i neformalan način, prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja.

Kroz brojne aktivnosti u sklopu Tjedna građane se motivira da se uključe u neki oblik učenja, pri čemu je važno istaknuti da učenje ne treba shvatiti isključivo kao formalno školovanje ili nešto što se odnosi samo na mlađu životnu dob – učiti se može i kroz razne neformalne oblike, tečajeve, radionice, predavanja, kao i samostalno (npr. čitajući), a vrijedan oblik učenja jest i učenje kroz iskustvo (radno, životno, itd.). Također, učenje nije ograničeno ni na jednu životnu dob, već je važno i korisno u svim životnim razdobljima – od predškolske dobi, pa do duboke starosti.

U sklopu kampanje, kao i prethodnih godina, planirano je i održavanje Sajma cjeloživotnog učenja, koji će se ove godine održati 5. listopada od 10 do 14 sati u Maksimirskom perivoju.

Na Sajmu cjeloživotnog učenja sudjelovat će 15 ustanova za obrazovanje odraslih. Ustanove će imati priliku predstaviti svoje aktivnosti i programe svim zainteresiranim građanima te istaknuti važnost cjeloživotnog učenja koje je ključ osiguravanja društvene integracije i postizanja jednakih mogućnosti na tržištu rada.