NAJNOVIJE 

  • K. BUTKOVIĆ

Prva Utrka za pamćenje - dođite svi


U sklopu programa obilježavanja Svjetskog mjeseca Alzheimerove bolesti, 5. listopada, na Europskom trgu održat će se prva Utrka za pamćenje u gradu Zagrebu, čiji je cilj ukazati na specifičnost Alzheimerove bolesti, ali i promovirati sportski duh i zdravi način života.

Petkilometarskom cestovnom utrkom gradskim ulicama izrazit će se solidarnost s obiljelima od ove, za sada, neizlječive bolesti, njihovim obiteljima, skrbnicima i stručnjacima.

Start je u 10 sati na Europskom trgu, pa dalje Ilicom i Mesničkom do Gornjeg grada, a potom povratak Tkalčićevom na mjesto polaska.

Pokrovitelji su za pobjednike u muškoj i ženskoj kategoriji osigurali prigodne nagrade, a naći će se ponešto i za druge sretne sudionike.

Saucony pobjednicima u ženskoj i muškoj kategoriji poklanja par tenisica, a osigurava i druge poklone, koji će se dodijeliti u izvlačenju nakon utrke.

Iznos startnog paketa je 95 kuna po sudioniku, a uključuje trkačku majicu i ruksak.

Organizatori ove utrke jesu Atletski klub Sljeme, Grad zagreb i Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest, koja će ovom prigodom obilježiti 20 godina rada.

Važnost utrke je velika, jer se bilježi porast oboljelih. Stoga organizatori pozivaju sve sugrađane da se uključe i tako daju svoj doprinos u borbi protiv ove teške bolesti.