Naftalanu dodatni milijuni kuna

25.9.2019

 

Zagrebačka županija osigurat će dodatnih 12 milijuna kuna za nastavak radova na Razvojnom projektu „Naftalan 2 s unutarnjim i vanjskim bazenima“. Odlučeno je to rebalansom proračuna Zagrebačke županije, što je donesen na Županijskoj skupštini. Radovi na dogradnji ovog jedinstvenog lječilišta počeli su krajem 2017. godine, a spomenuta sredstva su potrebna kako bi se projekt dovršio. Investicija je vrijedna 63 milijuna kuna, a podrazumijeva gradnju vanjskog i triju unutarnjih bazena, teretane, dvorane za fitness, polivalentne dvorana sa 190 sjedećih mjesta, kuhinje i bolničkog restorana. Bolnica Naftalan u Ivanić-Gradu jedina u Europi svoje pacijente liječi ljekovitom naftom, te je jedan od najjačih nacionalnih aduta u zdravstvenom turizmu.

Proračun za 2019. godinu iznosi 802.792.804 kuna i manji je za 1,5 posto u odnosnu na dosadašnji. Rebalans je rađen radi preraspodjele sredstava unutar postojećih projekata, ali i otvaranje novih, kao i usklađivanja namjenskih prihoda s rashodima te usklađivanja EU projekata s rezultatima natječaja i očekivanim tijekom radova.

Do smanjenja iznosa dolazi prvenstveno jer projekti energetske obnove škola ukupne vrijednosti 62 milijuna kuna koji se sufinanciraju europskim sredstvima neće biti u cijelosti realizirani u ovoj godini već u idućoj godini jer radovi kreću tek sada“ - pojasnio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. 

 

 

 

 

Please reload

U Stenjevcu oduševljeni nathodnikom

14.7.2020

1/7
Please reload

NAJNOVIJE 

Please reload

Zagreb danas

© 2016  -  2019   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM