NAJNOVIJE 

  • KB

Sutra dan bez automobila

I

I ove je godine potpisana povelja kojom Grad Zagreb od 16. do 22. rujna službeno pristupa Europskom tjednu mobilnosti, a odvija se pod geslom 'Krećite se s nama'. Povelju je potpisala zamjenica gradonačelnika Jelena Pavčić Vukičević.

Pozvala je sugrađane da se priključe aktivnostima, da hodaju, voze bicikl i koriste javni prijevoz i na taj način učine nešto za svoje zdravlje, ali i zaštitu okoliša.

Isto je poručila i Mirka Jozić, pročelnica za gospodarstvo te najavila da Energetska strategija Hrvatske 2050. planira uvesti vozila na tekući vodik.

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić najavila je da će u Zagrebu biti više od 100 događanja, koje je Grad organizirao sa 60-ak partnera, a bit će uključene sve generacije, od djeca vrtićke dobi do starijih osoba i osoba s invaliditetom.

Tjedan mobilnosti završit će 22. rujna, na Europski dan bez automobila, kada će od 8 do 20 sati središnja zona Zagreba biti zatvorena za aute, a u podne će krenuti tradicionalna vožnja biciklima “Zagrebačka žbica”. Prometna policija će službu obavljati pješice i na biciklima.

Ujutro će na Cvjetnom trgu biti predstavljena kampanja Saveza društava distrofičara Hrvatske “Za pokret...!” te pokretanje kampanje za primjenu zakona o pristupačnosti mrežnih stanica. Taj dan građani će besplatno moći posjetiti mnoge muzeje.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM