NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: K. BUTKOVIĆ

Druženja na Stazi zdravlja


Međunarodna manifestacija za osobe starije životne dobi, XVI. Maksimirske jeseni, i ove se godine održala u parku Maksimir. Riječ je o tradicionalnoj sportsko-rekreacijskoj, kulturno-umjetničkoj i zdravstveno-preventivnoj manifestaciji, u kojoj je sudjelovalo više od tisuću umirovljenika.

Kretali su se glavnom stazom i obučeni u iste majice, podsjećali su na maturante, ali s 50-ak godina više.Prije početka kulturno-umjetničkog programa požurili su obaviti zdravstveno-preventivne preglede kao što su mjerenje krvnog tlaka, šećera, pregled vida, sluha i sl.

U kulturno-umjetničkom programu nastupila su brojna umjetnička društva iz cijele Hrvatske, a održana su i natjecanje u slikanju.

Sudjelovali su i u raznim kreativnim radionicama, razgledali izložbu likovnih uradaka nastalih u sklopu manifestacije te uživali u jutru poezije u paviljonu Jeka.

Natjecali su se u brojnim zabavnim sportskim disciplinama, kao što su ribolov, boćanje i šah, a četiri discipline za sudionike su organizirane i na Stazi zdravlja. Za sve je sudionike tradicionalno organiziran besplatan ručak i besplatan posjet Zoološkom vrtu.

Novost je da će umirovljenici tijekom jeseni moći sudjelovati u mnogim sportskim disciplinama na Stazi zdravlja koja vodi od Vidikovca prema Švicarskoj kući.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM