NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: K. BUTKOVIĆ

Rotor - poklon za Praznik rada


-.Nećemo forsirati da Zagrepčanima poklonimo rotor u travnju. Neka to bude poklon za 1. svibnja - rekao je gradonačelnik Milan Bandić prilikom obilaska gradilišta, nakon što je završena prva faza radova. U izgradnju dvije tunelske cijevi, unatrag nekoliko mjeseci, ugrađeno je više od 28.000 kubika betona i 3.500 tona armature, dodao je. Voditelj gradilišta Goran Radić rekao je da su ovo ljeto napravljeni podvožnjaci dužine 280 metara, rampe, pristupne rampe i uporni zidovi.

- Ugrađeno je blizu četiri milijuna kilograma armature te zajedno s dijafragmom, utrošeno 40.000 kubika betona. Još nas čekaju radovi na prometnicama za koje je potrebno 80.000 kvadrata asfalta. Većinu asfalterskih radove nastojat ćemo odraditi do Božića, a za kraj ćemo ostaviti tunele jer tim radovima ne smetaju vremenski uvjeti. Do tada ćemo imati već jednu lijepu sliku rotora.

Projekt vrijedan 333 milijuna kuna započeo je u srpnju 2018. godine, a većina sredstava povučena je iz EU fondova. Pored Pelješkog mosta ovo je jedno od najvećih gradilišta u Hrvatskoj.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM