NAJNOVIJE 

  • KB, Foto: ZAGREB.HR

Trodnevni spektakl za 225. rođendan Maksimira


Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević pozvala je Zagrepčane da vikend provedu u našem najljepšem parku Maksimiru i tako proslave njegov 225. rođendan.

Proslava jednog od najpoznatijih simbola grada odvijat će se uz spektakularni umjetnički program, za kojeg organizatori, Javna ustanova Maksimir i agencija Pedicab, tvrde da još nije viđen u Hrvatskoj.

Slavlje će trajati tri dana, od 13. do 15. rujna.

Luka Čuljak, ravnatelj Javne ustanove Maksimir za upravljanje zaštićenim područjima Grada Zagreba, posebno je ponosan na male maksimirske rendžere kojima će u petak uručiti medalje i diplome, a oni su polaznici novog edukativnog programa JU Maksimir pod nazivom Mali maksimirski rendžer.

Nakon toga na livadi podno Vidikovca održat će se projekcija svima dragog filma Družba Pere Kvržice.

Trodnevna manifestacija bit će okrunjena koncertnim spektaklom Pianotron – the Floating Concert Zvjezdana Ružića, peterostrukog dobitnika nagrade Porin. Koncert će se održati 14. rujna u 19,30 sati, na Drugom jezeru, koje ovom prilikom postaje najljepša prirodna pozornica ne samo u Zagrebu i Hrvatskoj nego i puno šire. Inovativnost Ružićeva programa očituje se na dosad neviđenoj kombinaciji instrumenata, koncertnom klaviru i Mellotronu, čije romantične melodije nikog neće ostaviti ravnodušnim.

U subotu od 10 sati kod Velike pozornice počinje edukativno-zabavni „Piknik s HiPPom“, za trudnice i mame koje će moći potražiti besplatne savjete o trudnoći ili prehrani i njezi svoje djece.

U nedjelju, od 10 sati, od Vratareve kućice kreću vođene ture kroz park, praćene brojnim pričama i legendama.

ZET-ov stari tramvaj voziti će prema Maksimiru subotom i nedjeljom od 10 sati za sve koji se odluče do parka Maksimir doći javnim prijevozom.

Svi programi su besplatni za posjetitelje, a u slučaju lošeg vremena, koncert se odgađa za nedjelju, 15. rujna.