NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: K. BUTKOVIĆ

Rotor - poklon za Praznik rada


- Nećemo forsirati da Zagrepčanima poklonimo rotor u travnju. Neka to bude za 1. svibanj, rekao je gradonačelnik Milan Bandić prilikom obilaska gradilišta, nakon što je završena prva faza radova. U izgradnju dvije tunelske cijevi, unatrag nekoliko mjeseci, ugrađeno je više od 28.000 kubika betona i 3.500 tona armature, dodao je. Zahvalio se djelatnicima gradskog ureda, izvođačima, Gradskoj skupštini, Vladi RH i resornim ministarstvima na suradnji na ovom velikom projektu koji se gotovo cijeli financira iz bespovratnih sredstava. Voditelj gradilišta Goran Radić rekao je da su ovo ljeto napravljeni podvožnjaci dužine 280 metara, rampe, pristupne rampe i uporni zidovi.

- Ugrađeno je blizu četiri milijuna kilograma armature te zajedno s dijafragmom, utrošeno 40.000 kubika betona. Još nas čekaju radovi na prometnicama za koje je potrebno 80.000 kvadrata asfalta. Većinu asfalterskih radove nastojat ćemo odraditi do Božića, a za kraj ćemo ostaviti tunele jer tim radovima ne smetaju vremenski uvjeti. Do tada ćemo imati već jednu lijepu sliku rotora.

Projekt vrijedan 333 milijuna kuna započeo je u srpnju 2018. godine, a većina sredstava povučena je iz EU fondova. Pored pelješkog mosta ovo je jedno od najvećih gradilišta u Hrvatskoj.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM