NAJNOVIJE 

  • Tekst i foto: K. BUTKOVIĆ

Bandić primio najbolje informatičare


Zlato i dva srebra, uz jedno četvrto mjesto osvojili su gimnazijalci zagrebačke XV. gimnazije (MIOC) na 26. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi. Do tog su uspjeha došli u konkurenciji od 55 natjecatelja iz 13 zemalja.

Razlog je to da ih je primio gradonačelnik grada Zagreba sa svojim suradnicima i obećao da će im Grad Zagreb biti potpora tijekom cijelog školovanja i pri svakoj olimpijadi.

Hrvati su oduševili nastupom: zlato je osvojio Patrik Pavić, srebra su pripala Dorijanu Lendvaju i Krešimiru Nežmahu, dok je na korak od medalje ostao Pavel Kliska

Naši mladi informatičari briljirali su i na 31. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi. Dvije srebrne medalje otišle su u ruke Patricka Pavića i Krešimira Nežmaha, a brončane medalje su osvojili Dorijan Lendvaj i Pavel Kliska.

Nikola Mitrović, nastavnik matematike i informatike u XV. gimnaziji mentor je nadarenih učenika. Smatra da možda u nekim zemljama postoje bolji uvjeti za pripreme, ali da nije sve u tome.

- Nama je važno da imamo solidno računalo i da radimo s puno ljubavi i entuzijazma.

Krešimir Nežmah, učenik trećeg razreda, kaže da se za natjecanja priprema cijele godine, uz svoje mentore te da nastavnici imaju razumijevanja ako se koji dan izostane radi priprema.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM