Bandić primio najbolje informatičare

 

Zlato i dva srebra, uz jedno četvrto mjesto osvojili su gimnazijalci zagrebačke XV. gimnazije (MIOC) na 26. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi. Do tog su uspjeha došli u konkurenciji od 55 natjecatelja iz 13 zemalja.

Razlog je to da ih je primio gradonačelnik grada Zagreba sa svojim suradnicima i obećao da će im Grad Zagreb biti potpora tijekom cijelog školovanja i pri svakoj olimpijadi.

Hrvati su oduševili nastupom: zlato je osvojio Patrik Pavić, srebra su pripala Dorijanu Lendvaju i Krešimiru Nežmahu, dok je na korak od medalje ostao Pavel Kliska

Naši mladi informatičari briljirali su i na 31. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi. Dvije srebrne medalje otišle su u ruke Patricka Pavića i Krešimira Nežmaha, a brončane medalje su osvojili Dorijan Lendvaj i Pavel Kliska.

Nikola Mitrović, nastavnik matematike i informatike u XV. gimnaziji mentor je nadarenih učenika. Smatra da možda u nekim zemljama postoje bolji uvjeti za pripreme, ali da nije sve u tome.

- Nama je važno da imamo solidno računalo i da radimo s puno ljubavi i entuzijazma.

Krešimir Nežmah, učenik trećeg razreda, kaže da se za natjecanja priprema cijele godine, uz svoje mentore te da nastavnici imaju razumijevanja ako se koji dan izostane radi priprema.

 

 

 

Please reload

MUO: novi vizualni identitet - korak u budućnost

24.1.2020

1/7
Please reload

NAJNOVIJE 

Please reload

Zagreb danas

© 2016  -  2019   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM