Sto godina Zagrebačkog nogometnog saveza

5.9.2019

 

U povodu stogodišnjice utemeljenja Zagrebačkog nogometnog saveza u dvorani Stare gradske vijećnice održana je svečana sjednica Skupštine ZNS.
Nakon što je članovima Zagrebačkoga nogometnog saveza čestitao veliku obljetnicu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je kazao kako se radi o važnome i impresivnom događaju za zagrebački sport i nogomet. 

- Veselim se daljnjoj uspješnoj suradnji HNS-a i ZNS-a. Grad Zagreb je u posljednje tri godine izgradio veliki broj nogometnih igrališta te će i nadalje ustrajavati na ulaganju u sport kao faktoru u razvoju mladih koji su vitalni segment našeg društva - rekao je Bandič.
Predsjednik ZNS-a Tomislav Svetina istaknuo je osjećaj ponosa koji ih prožima zbog ove obljetnice te je kazao da je Zagreb i dalje apsolutno nogometno središte cijele Hrvatske.
Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Drago Prgomet je naglasio važnost očuvanja tradicije hrvatskog nogometa, jer nogomet je puno više od igre.

Svečanosti je prisustvovao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, a pri kraju svečanosti je predsjednik ZNS-a sa suradnicima podijelio priznanja i plakete za preminule igrače te klubovima koji su svojim radom i trudom obilježili zagrebački nogomet. Također je predstavio monografiju 100 zlatnih godina Zagrebačkog nogometnog saveza.
ZNS je osnovan pod imenom Zagrebački nogometni podsavez 8. rujna 1919. u kavani Medulić te je bio prvi i najveći savez u tadašnjoj Kraljevini SHS.

Please reload

Zagrebačka groblja - velika gradilišta

2.7.2020

1/7
Please reload

NAJNOVIJE 

Please reload

Zagreb danas

© 2016  -  2019   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM