NAJNOVIJE 

  • KB

Gradonačelnik o projektu "Manhattan": Memorandum je bio transparentan


Nakon brojnih napisa u medijima o Memorandumu koji je zagrebački gradonačelnik potpisao u Dubaiju s investitorom Mohamedom Alabarom iz Eagle Hillsa, zainteresiranim za projekt izgradnje takozvanog Zagrebačkog Manhattana (Projekt Zagreb City), iz Ureda gradonačelnika stiglo je priopćenje u kojem se navodi da je Memorandum o razumijevanju predan medijima na uvid i čitanje te da nema, kako su mnogi očekivali, pikantnih detalja i sličnih formulacija.

Napominju i to da Memorandum ni na koji način ne obvezuje ni jednu ni drugu stranu potpisnicu već izražava zainteresiranost samih potpisnika za zajednički razvitak projekta, a najavljen je još u veljači ove godine u Javnom pozivu investitorima.

Izmjene GUP-a Grada Zagreb nezaobilazna su tema u svakoj komunikaciji vezanoj uz važniji projekt. U propćenju se navodi da je izmjena GUP-a pokrenuta je još 2015. godine. To je tek jedan, ali ne i jedini uvjet za daljnji razvoj projekta.

Takvom izmjenom GUP-a stvorila bi se platforma za međunarodne investicije kojima svi težimo te značajno pridonijelo razvitku Grada. Nakon izmjene GUP-a uslijedit će provedba međunarodnog arhitektonskog natječaja za cijeli taj prostor te niz drugih aktivnosti sukladno procedurama.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM