NAJNOVIJE 

  • KATARINA BUTKOVIĆ, Foto: KB

Zagrebačko ljeto nikad zabavnije


Zvjezdano nebo nad Kesten terasom, čaša najboljeg vina i dobra filmska projekcija…

To vas još uvijek očekuje u Ljetnom kinu Gradec.

U devet godina prikazivanja filmove je vidjelo oko 120.000 naših sugrađana i gostiju grada. Ove godine će, do kraja kolovoza, biti prikazano 39 igranih filmova.

Svratili smo na 28. projekciju. Za film Velika igra tražila se rezervacija više. Premda je nismo imali, ljubazna voditeljica projekta Luca Vrdoljak nije pravila probleme. Donijela je odnekud stolac više i počela priču o najljepšem kinu na otvorenom: Ovdje se ljudi opuštaju i uživaju nakon visokih dnevnih temepratura. Za svaka projekciju tražilo se mjesto više i jako smo zadovoljni. Za koji dan očekujemo nešto veću gužvu, jer je na programu „Zelena knjiga“, jedini film koji ponavljamo, jer je uistinu izvrstan.

Nešto dalje Matoš je čuvao svoj dio Strossmayerova šetališta, naslonjen uz južne zidine staroga grada. Izmjenjivali su se nastupi uličnih bendova, stand-up komičara, a posjetitelji su snimali selfije uz brojne šarene rekvizite.

Bližila se ponoć i vrijeme je za predah. A najbolje mjesto za to je Strossmayerovo šetalište, gdje još traje „Ljeto na Štrossu“. Ugasit će se s prvim danima rujna, nakon 102 dana ispunjena glazbenim programom, likovnim i kazališnim događanjima. Zato požurite. „Strossmartre“ još nekoliko dana donosi duh poznatog pariškog kvarta.

Posjetitelji su imali samo riječi hvale za ovogodišnje sadržaje. Ana je prezadovoljna, jer za nula kuna vidi sve što je zanima, a Dunja kaže: samo neka sve potraje godinama.

Zagrepčani nisu zaboravite ni Histrione i „Fine strine s Opatovine“. Vrlo su posjećene Filmske projekcije na livadi podno Vidikovca, subotom, ali i Zagrebački vremeplov, koji „plovi“ najduže, sve do 1. listopada.