NAJNOVIJE 

  • ZD

Više od tisuću primjedbi na GUP


Uruga građana Siget urudžbirala je u Gradskoj upravi 1327 potpisanih primjedbi i prijedloga na Generalni urbanistički plan (GUP) Grada Zagreba, priopćili su iz udruge. Riječ je o sudjelovanju u ponovljenoj javnoh raspravi o izmjenama GUP-a, koja traje do sutra, 14. kolovoza.

Predsjednica Udruge Gordana Pasanec pozvala je zainteresirane građane da, ako to još nisu stigli, dođu potpisati primjedbe koje su radili stručnjaci udruga Pravo na Grad i Zelene akcije, i to još danas na Trešnjevci između Selske i livade Grbavice od 18 do 20 sati te u isto vrijeme sutra na Hipodromu.

Ona je uvjerena da će građani ipak uspjeti srušiti GUP, a ako u tome ne uspiju, ustvrdila je, ići će se na referendum, ali ne oko GUP-a, veća za smjenu gradonačelnika. kako tvrdi, imju podršku cijele oporbe iz Skupštine.

Javna rasprava o izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana (GUP) Grada Zagreba počela je u srijedu, 31. srpnja, a građani u njoj mogu sudjelovati pisanim putem i očitovati se samo o dijelovima GUP-a koji su izmijenjeni u odnosu na prijedlog iz 2017. godine.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM