Burne reakcije na novi GUP

9.8.2019

 

Na javnom izlaganju o izmjenama zagrebačkog Generalnog urbanističkog plana u Gradskoj skupštini okupilo se stotinjak građana koji su, među ostalim, istaknuli protivljenje promjenama vezanima uz prostore Hipodroma, Zagrebačkog velesajma i Donjeg grada. Neke udruge, građanske inicijative i neovisni stručnjaci jasno su se usprotivili, kako kažu, "nasrtaju gradonačelnika Bandića na Zagreb". Prema njihovu mišljenju, Bandić je prvo želio potpuno isključiti građane i izmijeniti GUP bez javne rasprave, a zatim je odredio da javna rasprava bude u razdoblju kada je u Zagrebu prisutno najmanje građana.

Navodno je više od tisuću građana već je poslalo komentare kojima se protive takvim izmjenama GUP-a.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja u srpnju je odbilo dati suglasnost Konačnom prijedlogu izmjena i dopuna zagrebačkog GUP-a jer nisu bile usklađene s Prostornim planom Grada Zagreba. Nakon toga, izmjene i dopune usklađene su s komentarima ministarstva, a u sklopu ponovne javne rasprave u vijećnici Gradske skupštine održano je njihovo javno izlaganje.

No, i na takve izmjene i dopune GUP-a posljednjih dana zabilježene su kritike iz stručnih udruženja arhitekata i urbanista.

 

 

 

Please reload

Kultura sa stanovnicima Mamutice

8.7.2020

1/7
Please reload

NAJNOVIJE 

Please reload

Zagreb danas

© 2016  -  2019   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM