NAJNOVIJE 

  • GZ

Digitalizacijom Grad uštedi dva milijuna kuna godišnje


Gradska uprava Grada Zagreba u posljednjih devet mjeseci u potpunosti je primijenila digitalizaciju financijskog poslovanja, kojom se unapređuju poslovni procesi obrade i plaćanja eRačuna, papirnatih računa i internih dokumenata za plaćanje, čime je Grad Zagreb postao prvo veće javnopravno tijelo koje je potpuno digitaliziralo svoje financijsko poslovanje. To je zaključeno na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

Među ostalim u priopćenju iz Gradske uprave piše da je digitalizacijom financijskog poslovanja Grada pojednostavljen administrativni postupak, povećana učinkovitost, smanjeni su troškovi i vrijeme obrade, čime Grad Zagreb pokazuje spremnost za primjenu inovativnih rješenja u svom poslovanju.

Radi se o ključnom procesu Grada u kojem sudjeluje preko 600 zaposlenika iz svih 25 gradskih upravnih tijela. Proces je u potpunosti digitaliziran za eRačune, papirnate račune i interne dokumente za plaćanje te predstavlja okosnicu poslovanja Gradske uprave.

Primjenom eFinancijskog poslovanja 12.500 poslovnih suradnika Grada Zagreba sada brže i jeftinije ispostavlja eRačune Gradu Zagrebu, uz mogućnost praćenja statusa eRačuna.

Sam proces znatno je unaprijeđen jer je smanjen broj procesnih aktivnosti za 46%, a postupak digitalizacije usluga zaprimanja i obrade elektroničkih računa odvija se u svega nekoliko „klikova“.

Uzimajući u obzir činjenicu da je riječ o 190.000 transakcija godišnje, odnosno preko 70.000 računa, uz 15.000 internih dokumenata, koji su se do sada ispisivali, te 105.000 prijenosa proračunskim korisnicima uistinu možemo reći da kroz financijske uštede u iznosu od oko dva milijuna kuna godišnje i kroz savjestan odnos prema okolišu, poslujemo krajnje odgovorno.

Brojni on-line servisi Grada Zagreba već su dostupni našim građanima i poslovnim subjektima poput e-pisarnice, e-školstva, e-dozvola, e-matica Grada Zagreba, e-prijava za financiranje programa i projekata udruga financiranih iz proračuna Grada i e-Beba, pri čemu eFinancijsko poslovanje predstavlja nastavak procesa digitalizacije na kojem će Gradska uprava Grada Zagreba intenzivno raditi i dalje.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM