NAJNOVIJE 

  • GZ, Foto: ZAGREB.HR

Tramvajska modernizacija u Zagrebu


Potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za 1. fazu modernizacije tramvajske infrastrukture u Zagrebu, koji obuhvaća 11 dionica tramvajske pruge ukupne dužine 8194 metara, tri ispravljačke stanice i izradu Studije razvoja tramvajskog prometa Zagreba, ukupne vrijednosti oko 260 milijuna kuna.

Ugovor su potpisali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, direktorica ZET-a Ljuba Žgela, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Tomislav Petric, uz nazočnost gradonačelnika Milana Bandića.

Gradonačelnik Bandić kazao je daje ovo još jedan primjer dobre suradnje, koji će omogućiti podizanje kvalitete infrastrukture javnog gradskog prijevoza. Najavio je izgradnju još 60 niskopodnih tramvaja i da će se do kraja lipnja sastati s premijerom Andrejem Plenkovićem s kojim će razgovarati o strateškim projektima za Zagreb i Hrvatsku, kao što su Imunološki zavod, izgradnja Dječje bolnice, tračnička veza grada sa zračnom lukom, APIS i "Zagreb na Savi".

Ministar Butković kaže da kada se projektu modernizacije tramvajske infrastrukture u Zagrebu dodaju projekti nabave novih autobusa i izgradnja novog rotora, to je negdje oko 430 milijuna kuna bespovratnih sredstava, što potvrđuje da je pokrenut investicijski ciklus od oko 20 milijardi kuna u cijeloj Hrvatskoj.