NAJNOVIJE 

  • ZG

Akcija: Maksimir dostupan svima


WWF Adria, svjetska organizacija za zaštitu prirode, u suradnji s Javnom ustanovom Maksimir i Srednjom školom-Centar za odgoj i obrazovanje Zagreb (CZOO), organizira događanje u povodu obilježavanja Europskog dana parkova, s temom pristupačnosti zaštićenih područja i uključenost svih posjetitelja u zaštićenim područjima.

Cilj nam je ovim događanjem osvijestiti javnost o potrebi povećanja dostupnosti prirode i zaštićenih područja osobama s invaliditetom i intelektualnim teškoćama.

Za tu prigodu djelatnici Javne ustanove Maksimir, uz stručni nadzor djelatnika CZOO-a, osmislili su interaktivni edukativni program ˝Život stabla˝ u kojem će, 8. lipnja, u Parku Maksimir, sudjelovati učenici Srednje škole-Centar za odgoj i obrazovanje Zagreb.

WWF i Javna ustanova Maksimir djeluju u području zaštite prirode i kroz svoje projekte rade na edukaciji i osvještavanju javnosti o važnosti očuvanja prirode i održivog korištenja prirodnih dobara. Srednja škola-Centar za odgoj i obrazovanje Zagreb je trogodišnja strukovna škola koja odgaja i obrazuje mladež s posebnim obrazovnim potrebama.