NAJNOVIJE 

  • GF

Jarun: Bicikliranjem do zdravlja


Kako je priopćio Gradski ured za zdravstvo, Grad Zagreb je podržao projekt studentskih sekcija Medicinskog fakulteta „Bicikliranjem do zdravlja“, koji će se održavati svake nedjelje kroz mjesec svibanj 2019. godine u 17 sati na jezeru Jarun. Okupljanje je u 17 sati kod glavnog ulaza na jezero Jarun (Hrgovići), a vozit će se 30 minuta.

Projekt „Bicikliranjem do zdravlja“ zamišljen je kao javnozdravstvena intervencija s ciljem promicanja bicikliranja, prvenstveno među studentskom populacijom, ali je želja ovim projektom obuhvatiti i što veći broj građana. Bicikliranje se pokazalo kao učinkovita sportska aktivnost koja može zamijeniti korištenje automobila i javnog prijevoza.

U želji da se studenti potaknu na korištenje bicikla umjesto drugih prijevoznih sredstava organizira se, svake nedjelje tijekom mjesec svibnja, okupljanje u poslijepodnevnim satima na jezeru Jarun te zajednička vožnja unaprijed dogovorenu rutu biciklom.

Potvrde za sudjelovanje će se skupljati u obliku štambilja, za svaki dolazak, a sudionici koji budu sudjelovali sve 4 nedjelje biti će nagrađeni jednom od nagrada sponzora. Za studente 1. i 2. godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu bicikliranje je predviđeno kao moguća zamjena za nastavku TZK-a.

Prije izvođenja samog projekta sindikat biciklista će održati edukativno predavanje o sigurnom kretanju biciklom kroz promet u Zagrebu kako bi se svi sudionici upoznali sa zakonima vezanim uz bicikliranje.