Bolji rejting Zagrebačkog holdinga

3.5.2019

 

Jedna od najvećih međunarodnih kreditnih agencija Moody's u izvješću objavljenom 30. travnja, poboljšala je izglede Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga iz stabilnih u pozitivne. Istodobno, Moody's je potvrdio Ba2 dugoročni rejting za Grad i Holding, priopćeno je iz Zagrebačkog holdinga.
 Kako se navodi u obrazloženju, na ocjenu izgleda rejtinga Zagrebačkog holdinga održava se vrlo jaka povezanost s vlasnikom – Gradom Zagrebom, njegovim jasnim javnim politikama te ključnom ulogom Zagrebačkog holdinga u komunalnom sektoru grada Zagreba. Kod ocjene kreditnog rejtinga i izgleda Zagrebačkog holdinga, agencija je također uzela u obzir koristi od stabilnog institucionalnog i operativnog okvira i strogu kontrolu poslovanja Holdinga od strane Grada Zagreba.
 Moody`s također priznaje dobre financijske rezultate Grada Zagreba te navodi kako na financijski rezultat Holdinga uvelike utječu odluke Grada o strategijama, poslovnom planu, programu ulaganja i planu zaduživanja. Kao rezultat toga, Moody's vjeruje da je kreditni rejting Holdinga u konačnici usklađen s kreditnim rejtingom Grada Zagreba.

Please reload

Provedite ljetne večeri u Muzeju čokolade

10.7.2020

1/7
Please reload

NAJNOVIJE 

Please reload

Zagreb danas

© 2016  -  2019   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM