Što nas čeka za Dan grada Zagreba

3.5.2019

 

U povodu Dana  branitelja grada Zagreba i Dana  grada  Zagreba  te  svečane proslave 30. godišnjice pjesme "Ne dirajte mi ravnicu"  u četvrtak, 30. svibnja na Zagrebačkim fontanama, Ulica Hrvatske bratske zajednice, održat će se koncert Miroslava Škore i Revijskog orkestra Zagrebačke filharmonij, priopćeno je iz Gradske uprave.
Program kod fontana počinje u 21.00 sat, a  izvedbu pjesme koja slavi 30. obljetnicu pratit će 1.000 tamburaša koji samo za ovu prigodu stižu iz cijele Hrvatske i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić.
Program koncerta predstavljen je na konferenciji za medije koja je održana u Memorijalnom centru raketiranja Zagreba i to na 24. obljetnicu raketiranja Zagreba. Na konferenciji su govorili gradonačelnik Milan Bandić, glazbenik Miroslav Škoro, ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch i zastupnik Gradske skupštine Grada Zagreba Miodrag Demo.
Kao i svake godine, kruna proslave Dana Grada bit će procesija sa svijećama i slikom Majke Božje od Kamenitih vrata, od Kaptola, preko Bakačeve, Trga bana Josipa Jelačića, zatim Mesničkom i Trgom sv. Marka do Kamenitih vrata.
Svojim programom proslavi će se pridružiti i brojne ustanove u kulturi, kao što je i Hrvatsko narodno kazalište, gdje će u četvrtak, 30. svibnja biti svečana izvedba opere Nikola Šubić Zrinski, a dio programa pripremit će Zoološki vrt i Turistička zajednica grada Zagreba.

Please reload

Kod fontana svečani koncert

4.8.2020

1/7
Please reload

NAJNOVIJE 

Please reload

Zagreb danas

© 2016  -  2019   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM