NAJNOVIJE 

  • JR

U Zagrebu 23. travnja Noć knjige


I u Zagrebu će se upriličiti Noć knjige, kojom se Hrvatska priključuje globalnom slavlju knjige i čitanja u povodu Svjetskog dana knjige. Manifestacija će se održati u utorak 23. travnja, a središnja tema bit će omiljeni likovi i junaci rođeni u bajci, basni, romanu, priči ili stripu.

Noć knjige ove se godine održava osmu godinu za redom, a njome se nastoji dati kreativan poticaj čitanju, promociji knjige te razgovoru o njezinu statusu i važnosti u suvremenom društvu.

Hrvatska se globalnom slavlju knjige i čitanja tradicionalno priključuje brojnim programima koji se odvijaju u knjižarama, antikvarijatima, svim vrstama knjižnica, različitim institucijama, te u svim ostalim prostorima-prijateljima knjige. Želja je organizatora da, kako kažu, Noć knjige zaživi i na ulicama i u javnim prostorima, kako bi se kroz razna događanja – predstavljanja knjiga, javna čitanja, druženja s autorima, radionice i slično – privukla veća pozornost javnosti na knjigu.

Programi u Noći knjige 2019. mogu se prijaviti do 5. travnja, a organizatori pozivaju sve zainteresirane da posebnu pozornost posvete temi “Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa”.

U Noći knjige sudjelovat će i nakladnička kuća AGM sa svojim izdanjima za koje će se se davati veliki popust u knjižari u Teslinoj ulici br. 7.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM