NAJNOVIJE 

  • ZD

Ovo je najuzornija seoska žena


Željki Tomašec iz Jablanovca (Zaprešić), čiji se OPG bavi svinjogojstvom, pripala je titula Najuzornije seoske žene Zagrebačke županije za 2018. godinu, priopćeno je iz Zagrebačke županije.

Za prvu pratilju izabrana je Božica Vrhovec iz Pluske (općina Luka), a drugu pratilju Renata Šinko iz Hrebina (općina Pušća). Njih tri predstavljat će Zagrebačku županiju na izboru za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu, 21. listopada na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

OPG Tomašec jedini je uzgajivač rasplodnog materijala čistokrvnih pasmina svinja Njemački landras u našoj županiji, a u svom reprocentru imaju četrdesetak krmača. Osim svinjogojstvom, na desetak hektara zemlje uzgajaju tridesetak vrsta povrća, a imaju i plastenike u kojima uzgajaju flance povrća i cvijeća.

„Žena je ta koja drži obitelj na okupu i drago mi je da je upravo meni pripala ova vrijedna titula“, rekla je Tomašec koja je prije nekoliko godina svoj OPG prenijela na svog sina za kojeg se nada da će biti još uspješniji u njegovom vođenju.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM