NAJNOVIJE 

  • GZ

Komorna glazba u Preporodnoj dvorani


13. izdanje Zagrebačkog međunarodnog festivala komorne glazbe održat će se od 12. do 21. listopada 2018. godine u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma HAZU.

Osnovna ideja festivala je ponuditi vrhunske izvedbe komorne glazbe, spajanjem sjajnih glazbenih individualaca u komorne sastave koje se ne može čuti nigdje drugdje. Zagrebačka publika moći će čuti izvedbe svjetski priznatih glazbenika kao što su violinisti Susanna Yoko Henkel, Boris Brovtsyn, Stefan Milenković, Florian Donderer i Laura Vadjon, violončelisti Tanja Tetzlaff, Monika Leskovar i Santiago Cañon Valencia, violisti Guy Ben-Ziony i Sara Ferrandéz, pianisti Ewa Kupiec i Lauma Skride, gitaristi Petrit Çeku, Pedro Ribeiro Rodrigues i Tomislav Vukšić, flautistica Gili Schwarzman, klarinetistica Sharon Kam i Hrvatski Barokni Ansambl.

U razdoblju od 12. do 20. listopada 2018. na programu su šest tematski osmišljenih koncerata. Festival započinje u petak, 12. listopada 2018. godine u 20 sati u Preporodnoj dvorani na Gornjem gradu.