NAJNOVIJE 

  • ZD

Pojačana Hitna za Zaprešić


Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, gradonačelnik Zaprešića Željko Turk i načelnici sedam susjednih općina Bistre, Brdovca, Dubravice, Jakovlja, Luke, Marije Gorice i Pušće susreli su se kako bi dogovorili sufinanciranje hitne medicine za područje Zaprešića i okolnih općina, priopćava Zagrebačka županija.

Dogovoreno je da će se u prijelaznom razdoblju, odnosno do donošenja izmjena i dopuna Mreže hitne medicine, tijekom dana i noći osigurati nazočnosti dva T1 tima, što podrazumijeva nazočnost dva liječnika tijekom 24 sata u ispostavi hitne medicine u Zaprešiću, za što će se osigurati dodatnih 500.000 kuna koji su potrebni do kraja godine.

Pola iznosa financirat će Zagrebačka županija, a preostali iznos Zaprešić i spomenute općine.

Osim toga, Zaprešić i spomenute okolne općine zajednički će sufinancirati rad dodatne dvije medicinske sestre kako bi vrata hitne u Zaprešiću bila otvorena 24 sata dnevno, za što će se osigurati 200.000 kuna.

„Zajednički smo dogovorili i složili se s predloženim načinom sufinanciranja hitne medicinske pomoći kao i rada dodatnih medicinskih sestara kako bi vrata hitne medicine u Zaprešiću uvijek bila otvorena. Ovo je samo nastavak kontinuiranog ulaganja u poboljšanje zdravstvenog sustava“ – izjavio je zaprešićki gradonačelnik Turk.