NAJNOVIJE 

  • JR, Foto: JR

Spomenik Tuđmanu pa Domovini...


- Bit će to najveći i najljepši Tuđmanov spomenik u Hrvatskoj - rekao je gradonačelnik Milan Bandić na druženju sa sedmom silom na početku Ulice Hrvatske bratske zajednice, mjestu gdje će do konca ove godine biti podignut spomenik prvom hrvatskom predsjedniku.

Kako smo već pisali, riječ je o brončanom spomeniku kipara Kuzme Kovačića, koji će biti postavljen na kameni postament.

Postojeća piramida koja je tu postavljena za 900. obljetnicu grada Zagreba, bit će premješena dva kilometra južnije, pokraj Muzeja suvremene umjetnosti.

No gradonačelnik je također najavio da će za desetak dana sazvati novinare na lokaciju u neposrednoj blizini, na Trgu Stjepana Radića, gdje će govoriti o projektu budućeg Spomenika Domovini.

Novinare je usput zanimalo i stanje s ljetnim radovima, pa je gradonačelnik obećao da će se uglavnom sve dovršiti do početka školske godine. Što se tiče Radničke ceste, dovršetak radova očekuje se u listopadu.

Zanimljivo je da je ponovno aktualiziran Jarunski most, čije se projekt upravo dovršava, a sama izgradnja mosta, kako je najavio gradonačelnik Bandić, trebala bi biti dovršena do 2021. godine.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM