Otkrivaju se komunistički zločini iz Savske 77

9.8.2018

 

Desetljećima skrivana tajna u na Savskoj cesti, u dvorištu Učiteljske akademije, napokon se otkriva! Upravo su iskopani prvi posmrtni ostaci žrtava komunističke strahovlade.

Kako je priopćilo Ministarstvo branitelja, koje se, nalazi već godinama preko puta te lokacije, Uprava za zatočene i nestale u razdoblju od 16. do 27. srpnja 2018. koordinirala je i provela postupak terenskog istraživanja, probnog iskapanja i ekshumacije u Gradu Zagrebu na lokaciji Savska 77 zbog saznanja da bi se na njoj mogli nalaziti posmrtni ostaci žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja. Završene aktivnosti samo su nastavak ranije provedenih terenskih istraživanja cadaver psima i georadarom.

Tijekom prve faze lokacija je potvrđena pronalaskom posmrtnih ostataka u tri grobne jame. Zasad su ekshumirani posmrtni ostaci najmanje 25 osoba iz dvije masovne i jedne pojedinačne grobnice. Pregledano je ukupno oko 2800 četvornih metara terena.
Posmrtni ostaci  bit će otpremljeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu na stručnu obradu.

 

Please reload

Provedite ljetne večeri u Muzeju čokolade

10.7.2020

1/7
Please reload

NAJNOVIJE 

Please reload

Zagreb danas

© 2016  -  2019   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM