NAJNOVIJE 

  • JR

Cvate turizam u Zagrebačkoj županiji, najviše dolaze Nijemci, Talijani i Bugari


Prema podacima sustava eVisitor, Zagrebačka županija je tijekom prvih šest mjeseci 2018. godine zabilježila 48.007 turističkih dolazaka, što je za 34 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, priopćili su iz Zagrebačke županije.

Od ukupnog broja noćenja 57.304 noćenja ostvarili su stranci, a domaći gosti 22.173 noćenja. Od ukupnog broja dolazaka, 35.106 gostiju bili su stranci.

Zagrebačku županiju tradicionalno su najviše posjećivali gosti iz Njemačke, Italije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Austrije i Nizozemske, a najveći porast dolazaka ostvarili su gosti s krajnjeg istoka – Koreje, Hong Konga, Tajvana i Japana.

„Vinske ceste, biciklističke staze, gastronomija, brojne manifestacije, neposredna blizina Zagreba te otvorenje novih hotela pretvorili su Zagrebačku županiju u cjelogodišnju destinaciju“, rekao je župan Stjepan Kožić dodavši kako se na području županije intenzivno razvijaju i druge grane turizma.

Na području županije, u Ivanić-Gradu nalazi se i Specijalna bolnica Naftalan koja jedina u Europi svoje pacijente liječi ljekovitom naftom, čije nalazište postoji još samo u Azerbajdžanu. „U tijeku je 50 milijuna kuna vrijedna investicija kojom će se sadržajno obogatiti bolnica, čije su prednosti u liječenju prepoznali pacijenti iz cijele Europe“, rekao je župan Kožić.