NAJNOVIJE 

  • DAJANA KOS BUČAR

Novi trend: Dijetetsko kuharstvo


Novi je trend u Zagrebu – dijetetsko kuharstvo, a što to znači predstavilo je Pučko otvoreno učilište Zagreb. Riječ je o EU projektu „Ukusna dijetetika“ u koji je sada besplatno uključeno 30 nezaposlenih osoba starijih od 54 godine i deset osoba s invaliditetom.

Program zdravog/dijetetskog kuharstva odgovor je na sve veća zdravstvena oboljenja populacije i velik broj gostiju koji imaju rastuću svijest o značenju pravilne prehrane i zdravijih prehrambenih odabira.Takve osobe iskazuju potrebu za posebnim i drukčijim oblicima prehrane, primjerice kod različitih oboljenja, intolerancije na hranu, alergija, veganskog ili vegeterijanskog načina prehrane…

Uz te razloge, ideja o projektu nastala je i nakon završetka uspješno provedenog projekta „Slatka dijetetika“, koji je privukao veliku pozornost javnosti razvojem programa usavršavanja za slastičara dijetetskih slastica i na taj način promovirao zdravo slastičarstvo. Putem Ministarstva turizma projekt financira u 100 % iznosu Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kojim se potiče razvoj pametnih vještina radne snage za stvaranje konkurentnije turističke ponude Republike Hrvatske, izvjestili su iz POUZ-a.