NAJNOVIJE 

  • SANJA KNJAZ, Foto: ZAGREB.HR

Kako upotrijebiti vodik u javnom prijevozu?


Završio je još jedan "Zagrebački energetski tjedan". Devet puta u organizaciji Gradskog ureda za gospodarstvo i Regionane energetske agencije raspravljalo se o energiji i očuvanju okoliša. Ovaj put pod motom "Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo" na skupu su sudjelovali dječji vrtići, studenti i znanstvenici, stručnjaci....

U suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu sudjelovalo je sedam fakulteta - Fakultet elektrotehnike i računarstva, Građevinski fakultet, Rudarsko-geološko-naftni, Prometni, Strojarski, Arhitektonski i Fakulteta kemijskog inženjerstva koji su doprinijeli stvaranju prilike za poticanje inovativnih ideja, radova i projekata znanstvenih novaka i studenata koji svojim znanjem mijenjaju našu budućnost.

Na skupu se moglo čuti i naučiti primjerice: što raditi s pepelom iz energana na drvnu biomasu, kako upotrebljavati vodik za čišći gradski prijevoz.

Uspoređivala se potrošnja električne energije pojedinih tipova tramvajskih vozila, ali i eksploatacijske značajke električnih vozila i vozila s unutrašnjim izgaranjem.

Ovogodišnji susret pokazao je da nove vizije, ideje, pozitivna energija i odlučnost mogu pridonijeti ostvarenju zajedničkih ciljeva racionalnog gospodarenja energijom.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM