NAJNOVIJE 

  • Sanja Knjaz

Biciklijada 19. svibnja


Svibanj jednako žbicanj, jer žbicanj je mjesec posvećen vožnji bicikla. S ciljem promocije bicikliranja, zdravog načina života i zaštite okoliša, Grad Zagreb četvrtu godinu za redom provodi program "Vozim za Zagreb", koji je izvrsno prihvaćen među građanima.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić proglasio je mjesec svibanj mjesecom vožnje biciklom, a nudi se lepeza sportskih i edukativnih aktivnosti za djecu i odrasle. Tako već tradicionalno 19. svibnja kreće se na biciklijadu u Prepuštovec od Trga bana Jelačića u 11 sati.

Oni koji žele ostati u Zagrebu mogu posjetiti tunel Grič i pogledati besplatnu izložbu "Povijest bicikla u Zagrebu". Na Europskom trgu možete provjeriti jeste li vještiji u vožnji bicikla od naših starih.

Inače 1. lipnja žbicanj će najaviti ulični festival Cest is d' best s utrkom smetlara u 15 sati, a poznata "usporka", tko može voziti najsporije biciklm, održat će se u 16 sati.

Zagrepčani su prvi put sjeli na bicikl 1867. godine, a broj biciklista iz godine u godinu neprestano raste. Bicikliranje osim što promovira zdrav način života korisno je prijevozno sredstvo u gradskom prometu jer čuva okoliš, čisti zrak i pročelja.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM