NAJNOVIJE 

  • Sanja Knjaz

Znate li što je "Zeleni ponedjeljak"?


Jeste li znali što je "zeleni ponedjeljak"? To je dan u tjednu kada se pozivaju građani da u svojim obrocima izostave meso i mesne prerađevine. Prijatelji životinja izazivaju sve građane da u ponedjeljak 21. svibnja 2018., od 8 do 19 sati, posjete 7. po redu VegeSajam koji će se održati na Trgu bana Jelačića, te spoznaju sve prednosti vegetarijanske prehrane.

Jeste li znali da, kada se odreknemo samo jednog mesnog hamburgera, uštedimo istu količinu vode kao što bismo uštedjeli da se prestanemo tuširati u razdoblju od tri i pol tjedna?

Svi zainteresirani na VegeSajmu mogu dobiti brošuru "Hrana i ekologija", koja šokantnim činjenicama dokazuje zašto je veganska prehrana najzdravija i najzelenija. Mogu se i pretplatiti na mjesečno glasilo "Zelenog ponedjeljka" i redovito dobivati korisne informacije i recepte. Zanimljiva ponuda VegeSajma i primamljivi mirisi koji će se širiti središtem Zagreba potaknut će sve da razmisle o mnogim prednostima veganskih proizvoda i obiđu štandove koji nude falafel, kolače, delicije za smazati na licu mjesta, kao i proizvode za ponijeti kući: superhranu, vegansko mlijeko za kavu ili mlijeko u prahu od kokosa, umake i začine, smjese za gotova jela, čak nekoliko vrsta biljnih sireva, kobasice, ćevapčiće, brojne ostale proizvode od sejtana, tofua...