NAJNOVIJE 

  • Sanja Knjaz

Pogledajte zube dinosaura, safire rubine...


Želite li možda saznati od kakvog su plemenitog metala i minerala naušnice koje baštinite u obitelji? Imaju li one tržišnu ili samo emotivnu vrijednost? Jesu li od dragog ili poludragog kamenja, sve to i još više možete saznati na Međunarodnom sajmu "Mineral expo", koji će se održati od 18. do 20. svibnja u Domu sportova od 10 do 20 sati.

Uz nastup više od sto izlagača iz cijeloga svijeta atrakcija ovogodišnjeg sajma je robot dinosaura T-rexa. Zašto dionosaur na zagrebačkom sajmu. Zbog toga što će sudjelovati i skupljači fosila izumrlih životinja: trilobiti starosti 450 milijuna godina, amoniti stari 85 milijuna godina, bit će tu i zubi dinosaura, glava krokodila, dijelovi mamutovih kljova, zubi izumrle vrste morskog psa i fosili drveta.

Bit će tu i ljubitelji neobrđenih minerala iz rudnika Trepče na Kosovu, kreševski citrin i hijalofan kvarc iz rudnika Kreševo u Bosni i Hercegovini, zeoliti iz Indije, ametisti, ahati i kvarc iz Brazila, lapis lazuli iz Afganistana, velika kolekcija opala, safiri i rubini iz Australije, astrofilit, šungit i serafinit iz Rusije, larimar iz Dominikanske Republike itd.

Ako dođete na sajam, za svega 20 kuna možete se educirati, razmijeniti znanja i iskustva, ali i ponešto kupiti po sajamskim cijenama.