NAJNOVIJE 

  • Sanja Knjaz, FOTO: Siniša Kosić

Zagreb će ugostiti izviđače iz cijele države


Zagreb će od 18. do 20. svibnja postati domaćin ljubitelja izviđačkog pokreta. Metropola će ugostiti klince i klinceze, točnije pčelice, poletarace kao najmlađe scoute, tako i njihove voditelje, istraživače i planinke. Zborovanje izviđača Hrvatske, svojevrsna godišnja smotra svih saveza koji djeluju na području Hrvatske od Slavonije do Istre, održat će se na srednjoškolskom igralištu „Concordia“ u Klaićevoj ulici.

Okupljanje scouta nakon šest godina ponovo se održava Zagrebu, ove godine pod motom "Zelene tehnologije – ekološki razvoj i zaštita prirode“. Djeca će boraviti na travnatoj površini na samom igralištu gdje će podići šatorska krila, dok će najmlađi spavati u obližnjoj školskoj sportskoj dvorani. Zbog same lokacije održavanja aktivnosti, mjere sigurnosti postavljene su na najvišoj razini, a pozivaju se vozači na pojačan oprez.

- Savez izviđača Hrvatske najveća je organizacija za djecu i mlade, a ujedno je i baštinik 100-godišnje tradicije scoutskog pokreta u našoj zemlji. Okuplja 60-ak lokalnih izviđačkih udruga s područja 17 županija, ima 3.158 pojedinačnih članova, te čak 246.876 volonterskih sati godišnje zbog čega je Savez izviđača organizacija sa najviše volonterskih sati u čitavoj zemlji – rekao je poslovni direktor SIH-a Dan Špicer.