NAJNOVIJE 

  • Katarina Butković

Zagrebački model predškolskog odgoja

U sklopu 22. dana dječjih vrtića Grada Zagreba, u Maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski, održan je stručni skup pod nazivom „Zagrebački model ranog i predškolskog odgoja“, kojem su nazočili brojni uzvanici čija je djelatnost vezana uz obrazovanje najmlađih.

Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, naglasio je da Grad Zagreb posljednjih 20 godina intenzivno ulaže u razvitak predškolskog odgoja i obrazovanja i da će tako biti i ubuduće.

- U Zagrebu su stvoreni uvjeti za uključivanje djece u odgojno-obrazovni sustav u dobi od šest mjeseci do polaska u školu, što je iznimno postignuće i u europskom kontekstu koje pojedine zemlje žele tek postići - rekao je.

Karakteristike zagrebačkog modela su: podrška implementaciji Nacionalnog kurikuluma za rani i predškolski odgoj i obrazovanje, kontinuirani profesionalni razvoj djelatnika vrtića, kontinuirano promišljanje i razvoj postojećih znanja koja utječu na razvoj prakse, suradnja s roditeljima i lokalnim zajednicama, pružanje kvalitetne podrške studentima i pripravnicima itd.

Da u Danima vrtića ne bi stariji bili u prvom planu, mališani će vikend provesti na Gornjem gradu i Bundeku u igri i druženju, pod budnim okom svojih teta.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM