NAJNOVIJE 

  • Sanja Knjaz, FOTO: Siniša Kosić

Službena sezona kupanja 1. lipnja


Sezona kupanja kuca na vrata. Iznimno visoke temperature izmamile su Zagrepčane na dva najveća besplatna gradska kupališta Jarun i Bundek. Na nudističkoj plaži Jaruna već su primijećeni stariji sugrađani koji se sunčaju na plaži, ali i na svoju odgovornost ulaze u vodu.

Naime, tek na predstojećoj sjednici gradske skupštine 26. travnja donijet će se odluka o sezoni kupanja koja službeno počinje 1. lipnja i traje do 15. rujna, a u tome vremenskom intervalu će se ispitivati i kvaliteta i ispravnost vode za kupanje na nekim gradskim plažama.

U odnosu na dosadašnje plaže na jezeru Jarun, ove godine, plaže Veliko jezero, Malo jezero i Otok Univerzijade jezera Jarun nisu određene za kupanje, jer je kakvoća vode na tim plažama za prethodnu sezonu kupanja ocijenjena kao nezadovoljavajuća.

Dakle, ako želite biti sigurni u kvalitetu vode, kupajte se samo na onim plažama koje kartografski označi Grad Zagreb. U protivnom kupate se na vlastitu odgovornost, a na neoznačenim plažama nema ni službe spasioca.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM