NAJNOVIJE 

  • K. BUTKOVIĆ

Ribiči, čeka vas Jarun

Svi zaljubljenici u ribolov koji imaju običaj opuštati se uz ribičiju na jezeru Jarun mogu kupiti svoje godišnje, dječje i dnevne ribolovite dozvole u zgradi Biro regate smještene na Otoku Univerzijade u RSC Jarun svakim radnim danom od 9 do 12 sati, poručuju iz ŠRC Jarun.

Moguće je kupiti godišnju ribolovnu dozvolu za odrasle po cijeni od 400 kuna te za osobe s invaliditetom također po 400 kuna, ali s time da njihova dozvola vrijedi na svim drugim ribolovnim vodama. Djeca do 15 godina godišnju dozvolu plaćaju 200 kuna a sve kategorije korisnika mogu kupiti i dnevnu ribolovnu dozvolu po cijeni od 60 kuna.

Godišnja dozvola izdaje se isključivo uz predočenje potvrde o položenom ribičkom ispitu, dok za dnevnu dozvolu potvrda nije potrebna.

Jezero Jarun je, između ostalog, ribolovno područje koje pripada ribolovnoj zoni rijeke Save.

Riblji fond jezera čini oko 29 vrsta riba, što zavičajnih što stranih. Neke od zavičajnih vrsta su: šaran, deverika, uklija, mrena, linjak, bodorka, štuka, som, manjić. Od stranih invazivnih vrsta, u jezeru Jarun udomaćile su se babuška, sunčanica i crni somić.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM