NAJNOVIJE 

  • SANJA KNJAZ, Foto: ZAGREB.HR

"Udomljavanje je fora": Pružaju ljubav, a za uzvrat ne traže ništa


Bliži se ljeto, gotovo najgore godišnje doba za kućne ljubimce koji ostaju ostavljeni od svojih neodgovornih vlasnika. U azilu za napuštene životinje u Dumovcu svake je sezone sve više napuštenih pasa. Pa iako ih savjesni građani udomljuju, još uvijek je broj ostavljenih u odnosu na udomljene znatno veći. Kako bi osvijestili građane i ove se sezone uz podršku Zoološkog vrta, Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića održava akcija "Udomljavanje je fora".

U azilima se nalaze psi koji jedva čekaju svoju obitelj, ima tu svakakvih pasmina, rasnih pasa i dakako onih koje od milja zovemo "dvorištari," ali upravo će vam udomljen pas pružiti najviše ljubavi i zahvalnosti.

Američki senator George Graham Vest ostao je zapamćen po svojem govoru u kojemu je psa prvi put nazvao čovjekovim najboljim prijateljem i pritom rekao: „Trude se biti nam najbolji prijatelji zauzvrat ne tražeći baš ništa, a bit će vjerni do smrti.”

Pozvavši sve sugrađane koji mogu i žele da udome kućnog ljubimca, zagrebački gradonačelnik je naglasio kako je potrebno više međusobne tolerancije onih koji vole i imaju kućne ljubimce s onima koji nisu ljubitelji životinja.

Osim toga pred Gradom se nalaze dva nova prijedloga Nacrta odluke o kućnim ljubimcima grada Zagreba, kojim će se tražiti trajna sterilizacija ljubimaca te uvođenje redarstva za životinje koje će pojačano kontrolirati mikročipiranje.