NAJNOVIJE 

  • SAK, Foto: ZAGREB.HR

Pokazno-terenska vježba u slučaju radiološke nesreće


Kako postupati u slučaju radiološke nesreće demostrirali su pripadnici hitnih službi, medicinskog osoblja, crvenog križa, radioamaterskog saveza i mnogi drugi, kod motela Plitvice, a kako bi obilježili 10. obljetnica rada Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Danas, uz operativne snage civilne zaštite i Ured za upravljanje u hitnim situacijama, u Zagrebu djeluju i Stožer civilne zaštite s 14 članova, 17 Stožera civilne zaštite gradskih četvrti s ukupno 119 članova, 13 specijalističkih timova civilne zaštite za spašavanje iz ruševina s 468 pripadnika, jedan specijalistički tim za spašavanje iz vode s 36 pripadnika, dva specijalistička tima za logistiku s 198 pripadnika, 17 timova opće namjene po gradskim četvrtima s ukupno više od 2000 pripadnika i 436 povjerenika civilne zaštite u mjesnim odborima.

- Apeliram na mlade ljude od 20 do 35 godina da se pridruže postrojbama Civilne zaštite. Bitno nam je da se priključi sto veći broj mladih da popunimo strukturu jer imamo velik broj ljudi koji su na odlasku. Pročelnik Kalinić je također naglasio kako je jedan od ciljeva i bolje opremanje pripadnika specijalističkih postrojbi.