NAJNOVIJE 

  • Katarina Butković

Festival sv. Marka - 10 dana vrhunske glazbe

Na ovogodišnjem jubilarnom 20. Festivalu sv. Marka kao i uvijek okupit će se vrhunski glazbenici i zaljubljenici u klasičnu glazbu. Festival nudi raznovrstan i bogat program u čijem stvaranju iz godine u godinu sudjeluju domaći i inozemni umjetnici i ansambli.

Osnovna nit vodilja samog festivala je muziciranje najboljih izvođača u koncerntim i crkvenim prostorima zagrebačkoga Gornjeg i Donjeg grada. Želja je oživjeti i približiti publici glazbu koja prije svega nadahnjuje i spaja ljude te promiče povijesne lokacije koje odišu baštinom, čija akustika ostavlja bez daha. S godinama, festival postaje i mjesto susreta hrvatske glazbene tradicije i sadašnjosti s europskom i svjetskom glazbenom tradicijom.

Ove godine, po šesti put, dodijelit će se i nagrada za najviši umjetnički doprinos Festivalu, koja nosi ime utemeljitelja festivala i dugogodišnjeg ravnatelja, Nevena Valenta.

Festival se odvija uz potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Turističke zajednice Grada Zagreba. Program počinje 25. travnja 2018. u 18h u crkvi sv. Marka i traje sve do 6. svibnja 2018., a ulaz na koncerte je slobodan.