NAJNOVIJE 

  • DAJANA KOS BUČAR, Foto: SINIŠA KOSIĆ

Grad pokreće proizvodnju u Imunološkom


Grad Zagreb, u strateškom partnerstvu s Vladom, dokapitalizirat će Imunološki zavod a potom će i zajednički imenovati upravu. Zagrebački gradonačelnik početak proizvodnje očekuje već do kraja ove godine. Tako će nakon pet godina neizvjesnosti završiti kalvarija za tamošnje zaposlenike.

Prisjetimo se za spas ove naše institucije od strateškog interesa prosvjedovalo se na Markovu trgu, prikupljale donacije građana…No nikada nije zaživjelo najavljeno saborsko povjerenstvo koje je trebalo otkriti tko je tada bio „grobar“ Imunološkog i s kojom je namjerom i ciljem potom Zavod bio podijeljen na trgovačko društvo koje je postalo vlasnik zgrada i pogona, i na javnu ustanovu, u kojoj su se našli radnici i djelatnost.

Novinarska ekipa Zagreb-danasa redovito je pratila sva događanja a tamošnji zaposlenici samo su nemoćno ponavljali - Sada se samo bavimo uvozom pripravaka na bazi medicinskog kanabisa, čuvanjem matičnih sojeva virusa, prikupljanjem plazme i održavanjem sustava kvalitete.

Zbog gubitka dozvola osuđeni smo na skladištenje pripravaka i seruma - govorili su nam i podsjećali na kvalitetu vlastitih virusnih cjepiva, posebno onih protiv ospica i rubele, a osobito isticali naš Antitoksin (konjski) protiv otrova europskih zmija.

Sada se, nakon što ovu odluku gradonačelnika potvrdi i Gradska skupština, najavljuje nastavak proizvodnje i novi pogoni na novoj lokaciji. Ukupno će za dokapitalizaciju oba partnera zajednički uložiti više od 400 milijuna kuna. Podsjetimo i da je zagrebački gradonačelnik cijelo vrijeme nudio financijsku injekciju za spas Imunološkog naglašavajući da Grad ima novac za prioritete.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM