NAJNOVIJE 

  • Katarina Butković

U Noći knjige više od tisuću programa


Noć knjige 2018., manifestacija koja već sedmu godinu zaredom tematizira knjigu i popularizira čitanje, održat će se 23. travnja, a ovogodišnja tema joj je Budućnost knjige.

-Temom smo nastojali potaknuti čitatelje na promišljanje o izazovima koje pred knjigu postavlja razvoj suvremene tehnologije, kažu u Zajednici nakladnika.

Svoje sudjelovanje u Noći knjige potvrdilo je 636 sudionika (knjižnice, nakladnici, kulturni centri, muzeji, bolnice itd.) koji su pripremili 1146 različitih programa, koji će se održati u čak 284 grada i mjesta širom zemlje. Najviše ih je u Zagrebu - 280.

Svoju viziju budućnosti knjige predstavit će na tribinama, izložbama, kreativnim radionicama za djecu i odrasle.

Svečano lansiranje Noći knjige 2018. počet će u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici Zagreb s Izložbom „Ugovor iz Marakeša - zašto je važan?!“ Na fontanama, ispred NSK, od 20 do 23 sata javnost će moći uživati u 3D projekcijama motiva koji vizualno obilježavaju ovogodišnju Noć knjige, a ove će godine, umjesto pisaca (lanjske godine), nad njima letjeti astronaut.

Organizatori Noći knjige 2018. su Zajednica nakladnika i knjižara HGK, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba itd.