NAJNOVIJE 

  • SAK

Pametni gradovi budućnosti: Konferencija "Smart Cities"


Otvorena je 4. međunarodna konferencija "Smart Cities". Konferencija će pokušati ukazati na niz pametnih rješenja koja se mogu implementirati u gradovima, a kojima će se ujedno podizati kvaliteta života i štiti okoliš.

– Grad Zagreb razvija i unaprjeđuje svoj smart koncept osmišljavajući načine da na održiv i pametan način koristiti tehnologije i nove resurse te da maksimalno uključi građane u kreiranje rješenja koja će pridonijeti boljoj budućnosti – istaknula je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić prilikom otvaranja konferencije.

U Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma okupili su se predstavnici gradova, inozemni predavači i poduzetnici...Grad Zagreb uključen je u brojne slične projekte, npr. Startup factory, e-platforma Grada Zagreba, MojZG info-mobilna aplikacija, eTaxi, ZET planiranje putovanja, Pametna soba i druge.

Tako primjerice StartUp Factory Zagreb je prvi javno financirani program “no equity” (bez ulaska u vlasničku strukturu poslovnog subjekta) ove vrste na području grada Zagreba i šire. Osnovni razlog za pokretanje programa StartUp Factory Zagreb od strane Grada Zagreba i Razvojne agencije Zagreb jest osnaživanje ekosustava koji potiče razvoj startup poduzetništva i izgradnju održivog te uključivog razvoja grada kroz pametna rješenja usmjerena na jačanje turističke ponude u gradu Zagrebu.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM