NAJNOVIJE 

  • SAK, Foto: SK

"Animafest" ne zaboravlja profesora Baltazara


"Animafest" Svjetski festival animiranog filma ove godine održava se od 4. do 9. lipnja, na kojem će ljubitelji animacije moći pogledati više od 350 filmova iz cijelog svijeta. Tema ovogodišnjeg Animafesta posvećena je horor animaciji, prikazat će se i neki kultni filmovi, a gost je festival Anim'est iz Bukurešta.

Projekcije će se održavati na više zagrebačkih lokacija, na otvorenom i zatvorenom te ga tradicionalno podupire Grad Zagreb. Animafest nastavlja i biciklističkim karavanama - program Animacikl ove će se godine održati na gornjogradskim fasadama, koje postaju platno za filmove koji će se projicirati s projektora montiranih na biciklima.

Za "Program za djecu" prijavljeno je više od 400 filmova, a ušlo ih je 44 sa svih strana svijeta. To nisu filmovi o djeci nego za djecu koji se najčešće ne mogu vidjeti izvan naših programa, kvalitetna umjetnička animacija koja obrađuje razne teme.

Animafest ove godine surađuje i sa zagrebačkim Muzejom za umjetnost i obrt (MUO) - u okviru njihove velike izložbe "Šezdesete u Hrvatskoj – Mit i stvarnost" priređen je program posvećen Zagrebačkoj školi crtanog filma i profesoru Baltazaru, koji je proslavio 50. rođendan.

Zagreb danas

© 2016  -  2021   AGM ZAGREB

 CREATED IN AGM