NAJNOVIJE 

  • DAJANA KOS BUČAR, Foto: KS

Gradonačelnikov nedjeljni blic obilazak reciklažnih otoka


Proteklih smo dana, nažalost, svjedočili neželjenim prizorima na javnim površinama zbog otpada koji se nije mogao odvoziti potrebnom dinamikom. Ustvrdio je to zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je poduzeo sve da takve slike nestanu iz gradskih kvartova, otvorio posebnu liniju 0800 818 919 na kojoj operateri 24 sata zaprimaju dojave građana i organiziraju postupanje, a onda u nedjelju krenuo i u blic obilazak zelenih otoka i reciklažnih dvorišta.

Zaustavio se, među ostalim, u gradskim četvrtima Novi Zagreb-zapad, Podsused-Vrapče, Stenjevec. Uglavnom, zadovoljan viđenim, primjerice na lokaciji u Španskom, u Ulici Dobriše Cesarića, predložio je predstavnicima vijeća gradske četvrti da pronađu još lokacija na kojima bi se moglo obavljati ovakvo odvajanje - što su oni rado i prihvatili.

Na spomenutoj telefonskoj liniji operateri pozivnog centra zaprimat će sve dojave bilo da se radi o pretrpanim spremnicima do nesavjesnog ponašanja pojedinaca.

- Unatoč iznimnom nastojanju na tomu da komunalna infrastruktura funkcionira prema visokim europskim standardima, kakve Zagreb zaslužuje, katkada se dogodi da se usluge ne realiziraju kako bismo željeli - rekao je gradonačelnik i izrazio nadu da se takvo što više neće ponoviti.